Historie OSU`60

Ons verleden

Het is nu meer dan 50 jaar geleden dat er in Geleen een zomeravond voetbalvereniging werd opgericht onder de naam van die sprankelende frisdrank “Seven-up”. Een naam die in de loop der jaren is omgedoopt tot OSU’60 (Oud Seven UP). Sinds de oprichting in 1960 speelt de vereniging een belangrijke rol in de organisatie van de recreatieve Geleense voetbalactiviteiten, zowel op het veld als in de zaal.

Van oorsprong is OSU’60 begonnen door als lid deel te nemen aan de veldcompetitie van de toenmalige – recreatieve – ZomerAvondCompetitie (ZAC). Naast het actief beoefenen van de voetbalsport, was OSU’60 een van de gangmakers in de organisatie van deze competitie. Dit leidde ertoe dat OSU’60 sinds 1975, onder auspiciën van de ZAC, een zaalvoetbalcompetitie in Geleen ging organisren die conform de KNVB reglementen wordt gespeeld. Gedurende 10 tallen jaren heeft een groot scala van teams aan deze competitie deelgenomen. Niet alleen de sportieve prestaties maar ook de vele onderlinge contacten tussen de spelers van de deelnemende teams zorgden voor een goede onderlinge sfeer. Dit “gezelligheidskarakter” bleek een van de redenen dat de uit de Westelijke Mijnstreek afkomstige voetballers uit het “betaalde voetbal”in deze competitie kwamen “uitvoetballen”. Spelers als Humphrey Rudge, Joop Titaley, Jo Bux, Sip Jacobs en Willy Smeets en vele anderen zorgden daardoor elke keer weer voor een stukje extra voetbalplezier waarbij de “kleine” voetballers zich met de “grote” voetballers konden meten.

De ontwikkeling staat niet stil. Sinds het seizoen 2009 / 2010 organiseert OSU’60 daarom samen met de SZC (Sittardse Zomeravond Competitie) een zaalvoetbal competitie. Door deze samenwerking wordt 26 teams uit Sittard en Geleen de gelegenheid geboden om zich sportief aan elkaar te meten waarbij het recreatieve karakter, zoals dat sinds de oprichting van OSU’60 is bedoeld, nog steeds centraal staat. 

Foto uit 1961

 

Seven up 1961 0021

 

foto uit 1964

Seven up 1964 0012 

 

foto uit 1966

Seven up 1966 0012

Opkomende wedstrijden

Hallo spelers en leden van OSU'60

 

Voorlopig zijn er geen wedstrijden in de SZC zaalvoetbalcompetitie omdat vanuit de regering is aangegeven dat er na 17:00 geen actitviteiten mogen plaats vinden in sporthallen om verdere corona besmettingen tegen te gaan.

 

Sponsor Cema

Sponsor cema2